Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Schiphol prijsexplosie: Je auto parkeren duurder dan je vakantie


schiphol

Schiphol laat er geen gras over groeien als het gaat om parkeertarieven. Waar je na een ontspannen vakantie meestal nog even nageniet van de rust wacht er nu bij terugkomst op Nederlandse bodem een onaangename verrassing: de parkeerkosten zijn explosief gestegen. Terwijl je voorheen nog redelijk voordelig je auto een weekje kon stallen, moet je nu diep in de buidel tasten.

Parkeren op Schiphol is verworden tot een goudmijn voor de luchthaven. Volgens recente vergelijkingen door Vliegveldinfo.nl zijn de parkeerkosten het afgelopen jaar opvallend gestegen. Vergeet de inflatie Schiphol lacht zich rijk met tarieven die de pan uit rijzen. Een weekje je auto parkeren tijdens het hoogseizoen? Dat kost je nu maar liefst 121 euro een stijging van 31 procent. Schiphol spant de kroon met deze verhoging die neerkomt op een extra 37,50 euro vergeleken met vorig jaar.

De cijfers liegen er niet om. De parkeerfaciliteiten op Schiphol zijn uitgegroeid tot een melkkoe van formaat met een dagelijkse omzet van 330.000 euro uit parkeren alleen. Dit was vorig jaar goed voor een jaaromzet van maar liefst 150 miljoen euro. De hoge kosten van vliegtickets verblijf en uitgaven tijdens de vakantie waren al een zorg, maar nu is het parkeren zelf ook een kostenpost waar je u tegen zegt.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik vind het prima, laat maar die hypocriete vakantiegangers lekker betalen. Als je hebt genoeg geld voor meerdere vakanties per jaar dan heb je ook genoeg voor het parkeren, zo niet dan ga maar lekker met de trein of bus.
Ik maak me meer zorgen over de dagelijkse boodschappen, die prijzen stijgen sneller dan de kool, binnen een paar dagen zie je prijzen 30-40 % hoger zitten.