Het laatste showbizz nieuws

Linda de Mol, Shownieuws

Linda de Mol zit diep in de put na nieuw drama


Linda-de-Mol

Linda de Mol ooit de onbetwiste koningin van de Nederlandse televisie lijkt de kroon te hebben overgedragen aan Hélène Hendriks, de nieuwe ster van John de Mol. Zelfs het ooit zo geliefde ‘Ik Hou Van Holland’, dat in het verleden de televisieavonden domineerde en zelfs het einde inluidde van Paul de Leeuw’s succes lijkt zijn glans verloren te hebben.

De kijkcijferkoningin Tina Nijkamp met haar rijke geschiedenis als zenderbaas van SBS 6, deelt in haar nieuwste analyse een somber beeld van de toekomst van ‘Ik Hou Van Holland’. Na een teleurstellende start van het nieuwe seizoen blijkt de neerwaartse trend zich voort te zetten met nog minder kijkers dan voorheen. Met slechts 620 duizend kijkers en een marktaandeel van 9,2% in de belangrijke commerciële doelgroep lijkt het doek te vallen voor dit ooit zo succesvolle format. “Dit format lijkt definitief uitgewerkt,” luidt het harde oordeel van Nijkamp.

De kosten voor de productie van zo’n grootschalig programma zijn niet mals, met geschatte kosten tussen de 110 en 150 duizend euro per aflevering. Met de huidige kijkcijfers lijkt het onwaarschijnlijk dat deze investeringen terugverdiend worden. Het publiek van vandaag de dag zoekt naar echtheid en authenticiteit iets wat de geproduceerde glans van quizzen en panelshows niet lijkt te bieden.

Ook André van Duin, ooit de nationale schat en geliefde televisiester, ondervindt de veranderende smaak van het kijkerspubliek. Zijn programma ‘Bij Van Duin op de Achterbank’ is naar de zaterdagavond verhuisd en heeft daarmee een flinke duik in de kijkcijfers gemaakt tot teleurstelling van velen. Het lijkt erop dat zelfs de grootste sterren niet immuun zijn voor de veranderende tijden en de roep om meer authentieke televisie. In deze roerige tijden van televisie maken, waarin het roer drastisch om lijkt te moeten blijft de vraag wie er uiteindelijk boven zal drijven in de strijd om de gunst van de kijker.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties