Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Marieke Elsinga woedend: ‘Hoe Dom Kan AvroTros Zijn’


Marieke-Elsinga

Marieke Elsinga heeft onlangs haar ongenoegen geuit over de nominaties voor de RadioRing Beste Presentator. Op Instagram deelde ze haar frustratie met de wereld: “HOE DOM!”.

“Kan iemand mij uitleggen waarom AvroTros besloot om de prijzen voor beste radio man en vrouw samen te voegen?”, vraagt Marieke zich af op Instagram Stories. “Dit jaar zien we alleen maar mannelijke genomineerden op de lijst.”

De genomineerden zijn Bram Krikke, Domien Verschuuren, Tim op het Broek, Tim Klijn en Wilfred Genee. Marieke benadrukt dat haar kritiek niet gericht is op de kwaliteiten van deze mannen, die zij terecht genomineerd vindt. “Deze vijf zijn stuk voor stuk top-presentatoren. Maar het is teleurstellend dat er geen enkele vrouw tussen zit.”

Marieke beklemtoont het belang van vrouwelijke rolmodellen in de radio-industrie. “We moeten jonge meiden laten zien dat zij ook een plek hebben in deze wereld. Voorbeeldfuncties zijn essentieel,” zegt ze. “Het samenvoegen van deze prijs was een voorbarige beslissing. Dat zei ik vorig jaar al, en kijk nu: vijf mannen zijn genomineerd.”

In haar laatste opmerking benadrukt Marieke dat het haar niet om persoonlijke winst te doen is. “Ik heb de prijs al eens gewonnen. Het gaat mij erom dat er elk jaar een vrouw in de schijnwerpers staat. Dat was zo simpel te realiseren. En het kostte niks, hè?”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties