Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Ook Gerard Joling is niet meer welkom bij Vandaag Inside


Gerard-Johan

Het lijkt wel op een grote schoonmaak bij Vandaag Inside. Eerst moest Pieter Cobelens het veld ruimen en daarna werd bekend dat Angela de Jong ook niet meer gebeld wordt om plaats te nemen aan tafel tussen de heren. Dictator Johan Derksen is hier de oorzaak van. Maar nu schijnt ook Gerard Joling niet meer welkom te zijn. Alleen zit dit verhaal iets anders in elkaar en is het niet Johan Derksen die hem de toegang weigert maar Gerard zijn eigen manager.

Gerard Joling staat namelijk bekend om zijn uitgesproken meningen vooral over moslims trok de aandacht van Van der Vorst tijdens de opnames van Gerard zijn nieuwe show die nooit is uitgezonden. De timing – middenin de Black Lives Matter-beweging – zorgde ervoor dat de RTL-baas besloot het programma te annuleren uit vrees voor xenofoob getinte content. Deze actie lokte kritiek uit van onder meer Johan Derksen, die het besluit van RTL als een knieval voor de ‘woke-gemeenschap’ zag.

Joling die geen geheim maakt van zijn conservatieve opvattingen heeft sindsdien een afstandelijke relatie met de show ‘Vandaag Inside’. Zijn manager Wino Omtzigt is blijkbaar beducht voor potentiële controverses die Joling kan veroorzaken met ongefilterde uitspraken, vooral na een paar glazen witte wijn. Joling zelf heeft in het AD toegegeven dat hij soms achteraf spijt heeft van zijn impulsieve opmerkingen.

De afweging voor Joling om al dan niet te verschijnen in ‘Vandaag Inside’ is deels een risicoanalyse van zijn management. Een verkeerde opmerking kan het morele kompas van Van der Vorst in beroering brengen en potentieel leiden tot aanzienlijke financiële consequenties gezien Joling’s lucratieve contract met RTL 4. Joling’s moeder, die helaas niet meer leeft sprak hem vroeger ook weleens aan op zijn uitspraken, die voor beroering zorgden tijdens haar bridgeclub.

Ondanks deze bedenkingen blijft Joling populair bij het publiek, met fans die regelmatig vragen wanneer hij weer te zien zal zijn bij ‘Vandaag Inside’. Maar het lijkt erop dat Joling een verbod van zijn manager heeft gekregen om daar nog aan te schuiven.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerard Joling kan woensdag gaan emigreren als GroenLinks/PvdA de grootste politieke groepering wordt bij de verkiezingen. Functie elders voor de kampioen boeren/scheten laten. Weg met die onbeschofte gozer!

Eerst maar eens afwachten.
Als Wilders of VVD de grootste word , kan die linkse kliek wieberen.
Dan kan Timmermans enkele reis, terug naar Brussel.
Gérard kan dan gewoon hier blijven, hij durft teminste voor zijn mening uit te komen.

Ik hoop dat Timmermans niet wint. Hij breekt Nederland nog verder af.

Zeg dat wel Yvon.
Dat word peentjes zweten, met de uitslagen vanavond. 🥵🤞

Weg met die walgelijke leugenachtige kabouter van jou.🤮
Snap niet dat sommige zich laten inpakken door die loser.
Bah😜

Is de heer Derksen daar de enige die zijn mening mag geven, van mij mag Joling lekker blijven, want hij heeft groot gelijk.