Het laatste showbizz nieuws

Chateau Meiland, Shownieuws

Meilandjes stoppen met Chateau Meiland na enorm dramaChateau Meiland, ooit een succesvolle realityshow, staat nu voor een uitdaging. De recente aflevering wist geen indruk te maken en vestigde zelfs een laagterecord qua kijkcijfers. De avonturen van de Meilandjes lijken hun aantrekkingskracht te hebben verloren, en experts pleiten voor verandering.

Kijkcijferexpert Joost Maiburg benadrukt dat de kijkcijfers van Chateau Meiland zorgwekkend zijn. Het programma trekt opvallend weinig kijkers, met slechts enkele honderdduizenden kijkers, een zeldzaamheid voor de serie. Het hele seizoen lijkt minder boeiend te zijn dan voorheen, en de recente aflevering brak het laagterecord. Er wordt zelfs gesuggereerd dat een pauze nodig is om de vermoeidheid bij het publiek te voorkomen.

Kijkcijferanalist Tina Nijkamp deelt de bezorgdheid en spreekt van een “vrije val” voor de Meilandjes. De recente aflevering trok aanzienlijk minder kijkers dan verwacht, en zelfs na het meerekenen van uitgesteld kijken bleef het aantal ver onder de ondergrens.

Met veertien afleveringen die allemaal over dezelfde verhaallijn gaan, namelijk de verbouwing van een pension, wordt de kijker steeds meer verveeld. Het is duidelijk dat er behoefte is aan vernieuwing en frisse verhaallijnen. Na het enorme succes van de vorige seizoenen, is het nu aan de Meilandjes om te beslissen hoe ze verder willen.

Het is een bekend patroon dat langlopende realityshows te maken krijgen met een kantelpunt, waarop de interesse van het kijker afneemt kijk naar Massa is Kassa daar zijn de kijkcijfers ook dramatisch slecht. Martien Meiland zei ooit als de kijkcijfers onder de 1 miljoen kijkers komen dan stoppen we er mee. De laatste aflevering had net 600.000 kijkers. Dat is een enorme daling.

De toekomst van Chateau Meiland is dus onzeker. Erica en Martien zullen moeten nadenken hoe ze de kijker weer weten te boeien. Maar het lijkt erop dat de kijker wel klaar is met de grote bek van Maxime en het geklaag van Martien.

Deel deze juice!
 1. Anna

  Niet alleen de grote bek van Maxime, maar het gegil en geschreeuw van Martien tegen Erika.Ermoet een ander verhaal komen en niet meer de verbouwingen.
  Alles zelf doen en geen vakmensen laten komen,gunnen een ander niets.

  • Sanne

   Hahaha wat een idiote opmerking. Gunnen een ander niks. Waarom geld uitgeven als je hetzelf kan.

 2. Simon

  Zal tijd worden dat gegil en geschreeuw en verbouwingen hier en daar, wie interesseert dat nu nog. Ze moeten maar eens goed in de spiegel kijken, voordat ze weer op tv komen, we zijn ze voor nu spuugzat.

 3. peter

  ik zal blij zijn als het stopt het zijn allemaal klagers en schreeuwen die trut van maxim het is allemaal toneel en we zien niet alles wat er achter de schermen gebeurd alles word op papier gezet om het zo te spelen oprotten die zooi

Geef een reactie