Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Monique Westenberg zwaar in de problemen met haar misleidende praktijken


Het is de laatste tijd een opvallende trend: BN’ers die zichzelf uitroepen tot gezondheidsexperts en ongefundeerde adviezen de wereld in slingeren. Tijn Elferink, een expert op het gebied van gezondheid, kan er niet meer tegen en haalt fel uit. Hij richt zijn pijlen vooral op Monique Westenberg, die volgens hem onbegrijpelijke gezondheidsadviezen blijft promoten van ‘breinexpert’ Charlotte Labee.

In een interview met een weekblad Story doet Tijn zijn beklag over de groeiende groep BN’ers die zich voordoen als gezondheidsgoeroes. Hij noemt radio-dj Giel Beelen met zijn omstreden kruidenmengsel en Lieke van Lexmond met haar geloof in de geneeskrachtige werking van edelstenen als voorbeelden van moderne kwakzalverij.

Maar het is vooral Monique Westenberg die Tijn de kast opjaagt. Hoewel ‘breinexpert’ Charlotte Labee wellicht niet bij iedereen een belletje doet rinkelen, blijkt ze op social media een geheime favoriet te zijn van talloze BN’ers. Monique steekt haar bewondering voor Labee niet onder stoelen of banken en heeft zelfs lessen bij haar gevolgd. Een keuze die Tijn met verbazing en ergernis vervult.

“In haar boek beweert Charlotte dat je je microbioom kunt herstellen door tussen loofbomen te wandelen en dat kurkuma dezelfde werking heeft als paracetamol als pijnstiller, en nog meer van dat soort onzin,” aldus Tijn. Hij benadrukt dat mensen tegenwoordig te veel bezig zijn met het toevoegen van allerlei dubieuze middeltjes aan hun gezondheidsregime, terwijl het veel belangrijker is om te kijken naar wat écht ongezond is en dat te verminderen.

Volgens Tijn is de voornaamste drijfveer van de meeste BN’ers om geld te verdienen aan deze lucratieve markt. Hij waarschuwt het publiek om niet klakkeloos de adviezen van influencers en BN’ers op te volgen als het om gezondheid en medische wetenschap gaat. Tijn roept op tot meer kritisch denken en het raadplegen van betrouwbare bronnen voordat men zich laat beïnvloeden door dubieuze gezondheidsadviezen.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

😂🤣🤣 🤣
Die vrouw is toch niet serieus te nemen, en al zeker niet op het gebied van mentale gezondheid, aangezien ze nog steeds snakt naar de aandacht van een puberale notoire vreemdganger.
Maar goed
Guido heeft weer een opdracht van Rachel gekregen om zijn flopblad te kunnen vullen. Deze keer in samenwerking met een *echte* expert; Tijn. 🤣🤣😂🤣🤣 🤣

Wat zij aanprijst past prima bij haar. Net zo nep al zij zelf is.

Gelukkig is ze nog lang niet zo gek als psychisch gestoorde stalker Sarah.

Tiny, volgens mij gaat het in dit stukje toch over één of andere simpele ziel (en niemand anders) die denkt dat je door het lopen in een laantje met bomen je microbioom kunt verbeteren! Oh ja, dat is waar ook, ze heeft een cursusje gevolgd, nou dan ben je echt een expert hoor!

Vreselijke vrouw die denkt alles beter te weten.Nu ze zich ook op medisch gebied ook al begeeft
gaat het gever.
Hoeveel fouten zijn er al niet gemaakt door kwakzalverij.Houdt je handen daarvan af Monique,je bent gewoon hartstikke dom.
Ook de andere BN er’s die zich op dat gebied begeven aanpakken

Sommige kwalen zijn idd met kruiden tegen te gaan. Is al eeuwenlang bekend, idd bij hoofdpijn gember of kurkuma e.d., helpt het niet neem je toch alsnog die paracetamol.
Daarom zijn er steeds meer holistische artsen die verder kijken dan je alleen maar volpompen met medicijnen.
Prima toch, iedereen zijn ding. Doe waar je je goed bij voelt.😁

Prima, en het klopt, dat er naast de reguliere geneeskunde naar andere wegen gezocht wordt. Maar, beste Suus, we zitten toch niet te wachten op een juffie met nauwelijks, in wat dan ook een opleiding, die mij gaat vertellen wat goed voor mijn gezondheid is. Trouwens, dat werkt bij mij toch niet, want ik woon in een omgeving met vrijwel uitsluitend naaldbomen.

Domme Darceleen, ze drijft toch niemand toch haar ideeën op, als zij er zelf happy van wordt, fijn voor haar, ook al heb jij of ik er niks mee. Dus niet meteen zo negatief oordelen & alles afkraken.

Suus, of ben jij Monique c.q. Charlotte, in de kruidengeneeskunde bestrijdt men voorkomende klachten zoveel mogelijk met kruiden terwijl een holistisch arts niet per definitie met kruiden werkt maar iets verder kijkt dan de symptomen en probeert te achterhalen waar de klachten vandaan komen. Even niet opgelet op de cursus?

🤣🤣 Janneke doe niet alsof je overal verstand van hebt.🤣🤣
Holistische arts kijkt naar de werkelijke oorzaak van je probleem en gooit je niet vol met medicijnen puur om de kwaal te onderdrukken.
En deze kijkt in eerste instantie of het met iets niet chemisch te verhelpen is.
Dus jezelf iets beter inlezen dame voor je zo’n grote muil opzet.🤣🤣

Om even in jouw eigen taal te antwoorden: nou, als er eentje een grote tering muil heeft, ben jij het wel. Je snapt werkelijk niet wat ik geschreven heb, maar het gekke is dat je bijna woordelijk herhaalt wat ik geschreven heb. Je moet niet vergeten dat we het hier veelal hebben over serieuze gezondheidsklachten en dan moeten allerhande kwakzalvers niet proberen van zo’n situatie misbruik te maken door met allerlei nepadviezen hun zakken te vullen.
Verder ben ik het met je vriendje eens dat je regelmatig vol gieten met drank (zoals geregeld op Instagram te zien is), lipcorrecties te laten toepassen, buik- en gezichts- behandelingen te ondergaan, niet altijd even goed voor je lichaam is.

Beste Leo, onder-/bovenstaand bericht is voor jou bestemd.

Meid pfoeeww heeeej je komt behoorlijk overspannen over een ggz-tje zou je goed doen.😜

Beter je met kruiden en je eigen gezondheid bezig houden dan met botox, drank, drug, shag en alles wat god verboden heeft zoals iemand anders volop doet. Ja 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Hahaha Jaajaa botox, rollers en drug in je lijf pompen is wel gezond!!!! 😆😆
Veeeeeel beter natuurlijk dan kurkuma en gember.
Wat een humor!😉

Tokkie Janneke, wat een felheid & grofheid en felle reactie meteen in je beide reacties.
Laat iedereen haar waarde & gedraag je niet als een betweter.
Heel sneu.😜😹

Gut, gut, “knulletje” Keith, Patrick, Tino, Yara of hoe je je nog meer noemt, ben ik nu plotseling een tokkie omdat ik ene Leo in zijn eigen taal een antwoord geef? En je vindt mij een betweter omdat ik gewoon vertel hoe het zit? Probeer het maar te ontzenuwen.
En als we het dan toch over sneu hebben, doe er dan wat mij betreft ook nog maar een portie kortzichtigheid bij .
Dag lieve Keith, groetjes van mij.