Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

De bom barst tussen Johan Derksen en René van der Gijp, Vandaag Inside snel van de buis


Gisteren in de uitzending van Vandaag Inside was duidelijk te zien dat de heren elkaar even helemaal zat zijn en dit keer niet op een sarcastische of grappige manier. Het was bloedserieus en de altijd rustige René van der Gijp die eigenlijk nooit wat serieus zegt en alleen maar grappen maakt was dit keer echt heel boos.

Ook de kijkers proefde de sfeer. Een kijker op Twitter zegt er het volgende over wat de sfeer goed typeerde.

”Het lijkt wel of Hélène voor de make-up heeft zitten huilen, Gijp die chagrijnig is, en een overzicht van 10 minuten (lange terugblik op de afgelopen week, red.). Daar moet wat aan de hand zijn.”

Het gesteggel van René aan tafel had te maken met Mark Rutte die een week geleden te gast was bij hun. Hij vindt dat Wilfred en Johan zich echt schandalig tegen hem hebben gedragen.

René zegt er het volgende over:

“Ik vond het verleden keer echt belachelijk dat gedoe. Met drie man op die man, wat moet ik ermee? En niet naar z’n antwoorden luisteren enzo. Joh, waar gaat het over?”

Wilfred Genee:

“Je moet hem heel vriendelijk behandelen?”

René:

“Je moet wel naar z’n antwoorden luisteren, lijkt mij. Hem wel uit laten praten af en toe.”

Wilfred:

“Maar je weet toch wat hij gaat zeggen? ‘Het is een geweldig land, het gaat hartstikke goed, goede dingen neergezet’.”

René:

“Dan moet je vragen of hij z’n bek kan houden. Dat wij alleen tegen hem praten. Dat kan hij ook. Dan kan hij na vijftig minuten in de auto evalueren wat wij gezegd hebben.”

Wilfred:

“Hij vond het zelf een toffe uitzending. Hij was er heel blij mee.”

René:

“Daarom. Daarom.” Dan: “Ik weet: hij geeft te lange antwoorden, maar dan moeten een soort iets hebben, een knop ofzo, dat we hem dan uit kunnen zetten even.”

Johan Derksen:

“Jawel, maar ik vind ook: een man die verantwoordelijk is voor de grootste chaos die ik in elk geval meegemaakt heb in Nederland en die níets oplost… Helemaal niets…”

René:

“Maar jij wou hem hetzelfde behandelen als verleden keer? Dan blijf ik thuis.”

Toen René zei dat die dan thuis zou blijven werd het even doodstil aan tafel. Je proefde de onderlinge spanning tussen de heren.

Johan:

“Ik heb hem volgens mij niet raar behandeld.”

René besluit uit te halen naar Johan:

“Jij hebt veertien keer gezegd dat hij weg moest, maar hij is niet achterlijk. Na twee keer heeft hij dat ook in de gaten.”

Johan:

“Ja, nee, maar ik heb gewoon mijn mening gezegd.”

René:

“Ja, maar je hebt veertien keer gezegd dat hij weg moest, maar na twee keer weet hij dat wel.”

Johan:

“Nou ja, dat kwam zo in de discussie uit, maar dat vind ik nog steeds.”

René:

“Hij heeft gewoon een school gehad die man.”

Wilfred:

“Maar de essentie is dat het hem niet raakt en dat het hem ook niet duidelijk wordt…”

René:

“Maar wat moet hij dan zeggen? ‘Ik stap nu op’? Dat hadden jullie het liefst gewild.”

Wilfred:

“Nou ja…”

René:

“‘Ik stap nu op jongens, het is gebeurd, ik ga naar de auto en ik rij naar huis.’”

Wilfred:

“Wat de bedoeling volgens mij van dit programma was, René, is dat hij iets meer zelfreflecterend vermogen zou hebben vertoond dan hij vaak toch laat zien. Dat is natuurlijk heel opmerkelijk dat je twaalf jaar inmiddels de minister-president bent”

Johan:

“Ik zal me ook niet inhouden nu, want de chaos is nog steeds even groot en er is geen enkel uitzicht dat het opgelost wordt.”

René:

“Jij zegt nou iets en dat wordt dan wel door een heel groot gedeelte van Nederland gedragen, want anders was er niet zo op de BBB gestemd, maar dan vindt hij (Johan, red.) dat niet. Ja, en dan?”

Wilfred:

“Ja, dat weet ik. Daarom krijg je zo’n soort programma. De vraag is of je het nog een keer zo moet doen. Volgens mij kunnen we beter gewoon in stijl afscheid nemen van hem volgende week. Gewoon bedankt voor alles.”

Op het einde laat Wilfred weten of hij niet weet of Vandaag Inside volgende week nog bestaat:

“Hoe lang gaat dit programma nog door? Dat vraag je je elke keer weer af, hè, als je weer naar huis toe rijdt! Zeker na vanavond! Maar dat geheel terzijde.”

René:

“Hoezo?!”

Wilfred:

“Nee, dat maakt verder niet uit. Er zijn van die momenten dat je denkt: nou…”

Hieronder kun je het fragment terugkijken als je het hebt gemist.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rene heeft groot gelijk je kunt iedereen met respect behandelen of je het met hem eens bent of niet. Johan heeft iedere uitzending geroepen dat Mark Rutten moest opstappen, tot vervelends toe. Die Knoepert moet ook van de buis wil er veelste graag bijhoren.

René is duidelijk één van die vvders die lak heeft aan de overgrote deel vd Nederlanders die gebukt gaan aan alle ellende die kabinetten Rutte in de loop der jaren hadden veroorzaakt. René kan beter over voetbal hebben en grappen. Valt mij op dat Gijp niet meer scherp is en het ontbreekt bij hem aan maatschappelijk betrokkenheid. Een egoïstisch persoon is hij…ikke ikke en de rest kan stikken.

En de Gijp zijn lach is de laatste tijd
vreselijk nep…en dan die bril…is er nu
echt niemand die zegt …die bril staat je
niet…plak er nog een snor onder aan … een setje van bril neus en snor….
Hij is al niet moeders mooiste 🤣

Oké Tineke. Wat makkelijk zeg iemand afkraken op zijn bril en uiterlijk achter je telefoontje… Jij bent vast en zeker ook niet moeders mooiste, dus hoe maar gwn je mond dicht….

Hij heeft het altijd over Harry Mens,z’n hoofd,laat hijzelf in de spiegel kijken die lulhampel.😂

Het zou werkelijk jammer zijn als het enige leuke rechtse programma zou verdwijnen.
Het is de stem van heel redelijk denkend Nederland dat tegengas geeft aan D66 wat voortaan op een sekte is gaan lijken.
De proteststem tegen Woke, tegen al het politiek correcte geneuzel.
Alstublieft jongens laat Nederland niet in de steek
Toine van rooij
Hooge Mierde

Johan Derksen heeft gelijk. 14x gezegd ophoepelen en nog luistert Rutte niet. Rutte die ons al 12 jaar de afgrond in stort. Rene wordt wakker en laat je niet imponeren door Dhr. Valse lachebek Rutte. Ben blij dat ik er niet zit dan had hij (Rutte) nog wel erger gehoord.

Je hebt gelijk en dat is Rene maar wel moet iedereen naar zijn stoute verhalen luisteren. Hij is toch te dom nooit wat geleerd alleen zijn zakken gevuld.

Rene moet lekker uit het programma Rene helemaal niet gelijk Rene weet totaal niet wat er speelt Johan en Wilfred hebben gelijk

Rene eruit. Kan behalve over voetbal verder niet meepraten. Kan Andy ook neergezet worden voor de lach.

Rene heeft in alle fronten gelijk. Respect Rene!!!! Normen en waarden. Wat we beschaving noemen. Mensen uit laten praten, mensen in hun waarde laten. Normen beseft. Johan zit alleen vol van zich zelf. Kleineert en mensen erdoorheen walsen. Niemand is perfect, maar respect voor anderen moet in je hebben.

Die van der Gijp is door Derksen groot gemaakt. Derksen heeft hem leren praten. Gijp wil Derksen nu laten zwijgen. Dat hinderlijke lachen van Gijp, die meer zijn bek aan het verkrachten is, mag van mij wel een beetje minder!!

Als het klopt wat Derksen zegt dan zijn wij met z’n allen nog grotere eikels door te tolereren dat deze man 12 jaar is blijven zitten! Derksen is een beetje (veel) populist btw diezelfde Derksen prees de man tijdens corona de hemel in!

Hou op met hierover zeuren. Dat is Rutte niet waard. Die uitzending was heel goed en niet weer beginnen Basta

Natuurlijk moeten ze hem keihard aanpakken, de slappe jpurnalisten in NIL hadden hem allang af moeten branden met zijn gelieg en wanprestaties. Die slappe van der Gijp kan niet tegen een verhit gesprek, dan zit hij bijna te janken en wil hij weg. Wat een lul is dat, vieze dingen roepen, dat kan hij.

Mark Rutte weet wat hem te wachten staat bij die mannen en hij heeft niks gehoord wat hij niet al wist. Wie t er niet mee eens is kan weg zappen, toch?

Mijns inziens hangt de continuïteit van dit programma aan een zijden draadje en kan elk moment afgelopen zijn: het is als een slecht huwelijk die vanwege de kinderen en het inkomen in stand wordt gehouden maar feitelijk al ten einde is , zoals ze achteraf zullen beamen 😁

Eindelijk vd Gijp wat normaals gesproken.petje af 14x

Oh ja zeker….een 1April grap…geeft niet… hebben onze gal ff gespuugd!

En ik moet dat Gelove he volgens mij is dit gewoon een 1 April grap Maandag zijn ze er weer 100% zeker weten die Mannen die kennen elkaar al Zzzzoooo Lang nee joh let maar op Maandag 21:35 uur zitten ze er weer klaar voor.

Van der Gijp is de minst verdienende aan tafel geworden , Derksen en Genee verdienen een paar ton meer . En dat steekt bij van der Gijp . Dat was te verwachten.

Goed Rene, sterk dat je niet met de andere wolven meehuild.

Als je Rutte uitnodigt moet je hem aanpakken op de losse eindjes,die hij al jaren achter laat. Geef hem maximaal 90 seconden om te antwoorden en dan op naar de volgende mislukking. Rutte is de grootste gemene deler. De vleesgeworden moedervlek van Nederland. Gaat uit zichzelf niet weg. Die bril van Gijp. Plak er een snor onder en je hebt de vierde Marx-brother met dezelfde soort humor. Het gezuig van Wilfried en de BBB-reacties van Derksen maken het tot een nauwelijks serieus te nemen nationalistisch geblaat. De enige die Rutte weg krijgt is uiteindelijk Kaag. De vervelende schoonmoeder die Rutte nooit gehad heeft en niet weet te hanteren. Persoonlijk hoop ik dat ze samen gaan. Beide zijn ongeschikt voor de politiek. De een te dogmatisch, de ander bijt zich vast als een teek in een slagader. Halleluja.

Hij heeft toch totaal geen bijdrage. Van mij mag die Gijp vervangen worden.

Ik kijk al jaren naar jullie,maar de laatste maanden niet meer,je weet wat er gaat komen,koning moet weg,Rutte moet weg,bbb is nu de favoriet ga terug naar een voetbal programma want jullie beschadigen mensen,zelf zijn jullie mensen die gigantisch betaald krijgen maar niet tegen kritiek te kunnen ,jammer dat wij dit moeten slikken en niet jullie van weerwoord kunnen voorzien.

Rutger Castricum is beter dan flapdrol vd Gijp. Die heeft veel meer kennis over allerlei zaken. Kappen met die gozer. Hij leeft op als het over schuine grappen gaat.

Gewoon door gaan, met of zonder Van der Gijp!
Die moet zich toch ook wel realiseren dat Rutte de grootste 1 april “grap” van de afgelopen 12 jaar is!
Als hij dat niet doet dan verraad hij daarmee toeslaggedupeerden, Groningers, #Limburgers en nog VEEL meer slachtoffersvan Rutte.

Het is belachelijk dat Johan Derksen, na zijn onthulling over wat hij met kaarsen doet, nog op tv mag verschijnen. Ik zet de tv meteen op een andere zender als ik Johan Derksen zie. Het is een arrogante man, vind ik. Het was te verwachten dat hij weer zou misdragen.
Chantal Ouwerkerk

Dit was HET moment, Rutte aan tafel. Dat was de wens die uit kwam. Waarom bereiden ze zich niet beter voor en plan vragen die gericht zijn op Rutte en het beleid van het kabinet. Dan kun je met antwoorden daarop wat Rutte geeft, kritische reacties op geven. Er was geen inhoud en werd alleen maar de gek aangestoken. Ze moeten met hun allen samen aan werken . Je bent toch een team om Nederland te vermaken.

René is leuk maar voegt niets toe gegiechel dat is t , zonder hem blijft t een leuk programma maar zonder Derksen is t echt over die heb echt vermogen om een programma te dragen vd Gijp niet.

Vd gijp is een jankepot.zelf is hij niet altijd eerlijk en draait om zijn mening…beter vd gijp eruit want die heeft een alcohol probleem!
En dat reageert hij nu af op derden!

Ik begrijp niet dat Rutte nog een keer wilt aanschuiven, is die man een masochist? En respecteer ieders mening, hoe hard ook.

Rene praat over Rutte of het God is!! Waardeloze vent, die neerkijkt op de gewone mensen!! Alleen puinzooi , Rene jij met je vette salaris! Denk ook eens aan de hardwerkende mensen; die door jouw Afgod de vernieling in zijn geholpen.Goed zo Johan en Wilfred. Weg met die Loser.

Ik vind dat Genee en derksen onmisbaar zijn voor dit programma. Vd gijp moet bij voetbal inside gaan zitten
Vind hem bij vandaag inside steeds minder toevoegen
Is gewoon een voetbal man , niks meer niks minder. Die is wel te vervangen. Begin mij ook steeds meer aan gijp te ergeren.

Tijdens programma gewoon niet meer wijn schenken..Ik vind hij neemt grote slokken,dat is ook irritant..Zo heb ik nog nooit wijn gedronken..

Ik vindt dat jullie eens over normale dingen moet praten.
Dan over al die vieze praatjes

Gijp heeft geen enkele toegevoegde waarde. Weg met deze man.

Rene heeft volkomen gelijk. Je nodigd Rutte uit maar neem hem dan ook serieus.
Na 2 x zeggen dat hij op moet stappen is het wel duidelijk. Maar je ziet het bij Sander Schimmelpennink.. een afwijkende mening als johan en je kunt weg blijven. Rene zegt niet dat hij het met Rutte eens is maar een normaal gesprek is wel het minste wat je kunt doen als talkshow.

VVD platform dat programma