Het laatste showbizz nieuws

Chateau Meiland, Shownieuws

Meilandjes zwaar voor het blok gezet in talkshowGisteren waren de Meilandjes te gast in HLF8 de talkshow van Johnny de Mol om hun nieuwe programma Chateau Bijstand te promoten dat maandag voor het eerst wordt uitgezonden.

Je zou denken dat Johnny, de Meilandjes niet heel kritisch zou gaan bevragen over hun nieuwe programma, omdat de Meilandjes onder contract staan bij zijn vader en het wordt uitgezonden op de SBS6. Maar dat pakte toch even iets anders uit, want Johnny had twee dames uitgenodigd die echt in de bijstands zitten en in armoede leven. En deze dames hadden veel kritiek op de Meilandjes en het programma.

Eerst liet Johnny wat beelden zien van Chateau Meiland en dat waren echt beschamende beelden. Er was onder meer te zien hoe de Meilandjes hun tijdelijke huis van 100 m2 in Uithoorn met een kale huurprijs van 1750 euro per maand voor het eerst binnen stapte.

“Oh, het is heel klein!”, schreeuwt Martien. Maxime: “Oh wat is het klein!”

Martien: “Oh, wat ligt er op de vloer? Oh, dat is vloerbedekking. Oh ja, nee, dat is niet goed. Oh meid, wat is het vies.”

Erica: “Oh wat erg.”

Grietje en Hanny de vrouwen die echt van de bijstand leven en die Johnny had uitgenodigd kunnen niet lachen om de beelden.

Johnny tegen Martien:

“Ja, maar wat voor jou klein is, is voor een ander misschien wel een paleisje!”

Hanny:

“Ja!”

Martien tegen Hanny:

“Ja, dat kan, maar ja, dat was voor ons natuurlijk ook de hele overgang, van: ga het maar doen! Nou ja, we hebben het volgehouden, hè?”

Johnny: “Laat ik maar (…) even de olifant in de kamer benoemen. We hebben natuurlijk net dit verhaal gehoord en jullie stappen in dit verhaal. Wringt dat niet ergens een beetje?”

Erica Meiland: “Ja, natuurlijk. Wij hebben het natuurlijk maar een maand gedaan. Dat is natuurlijk heel anders dan wanneer je er jaren in zit. Dat is natuurlijk wel duidelijk. Maar goed, we hebben ons natuurlijk ingezet voor goede doelen en het gaat er ook om om daar aandacht voor te vragen. We hebben het wel echt gewoon meegemaakt.”

Martien: “Het was voor ons natuurlijk van het luxeleventje in Noordwijk naar Uithoorn. Nou, toen kwam je daar in dat héle kleine huis. Dat was mijn grootste zorg. Van dat geld dacht ik: nou, dat zien we wel. Maar die kleine living met drie volwassenen en twee kinderen en twee honden…”

Johnny: “Met wat voor gevoel kom je eruit, Erica?”

Erica: “Nou, eigenlijk dat je heel blij bent dat je weer thuis bent. Dat heb je gewoon. Je zit toch een beetje af te tellen.”

Hanny: “Grietje en ik en heel veel mensen met ons moeten elke dag nadenken en elke dag denken bij die brievenbus: ‘Alsjeblieft, klepper niet.’ Wat voor noodlot valt er binnen? Wij hebben geen buffer.”

Hanny: “Wij moeten elke dag van dat je opstaat totdat je naar bed gaat bezig zijn met: kom ik rond vandaag? Kan ik wassen? Ja, ik kan wassen, maar dan kan ik qua energie niet meer stofzuigen. Een droger heb ik al überhaupt al niet.”

Hierna haalt Martien keihard uit naar Hanny en zegt maar dat ze moet gaan werken.

Martien: “Maar is het niet zo Hanny, want jij verwoordt alles heel goed… Kan jij niet parttime gaan werken ofzo?”

De kijkers waren ook niet te spreken over de het optreden van de Meilandjes bij Johnny. Hieronder een aantal reactie’s van Twitter:

12 Reacties

 1. Gooi die wijn zuipende drank orgels van tv
  Ze trickeren veel mensen die moeite hebben om van de drank af te komen
  Ze zeiken alleen maar
  En ze denken echt alleen aan hun zelf
  Als wij maar goed zitten
  En de rest van de wereld kan de tering krijgen
  Echt J de mol
  Doe geen zaken meer met dat zooitje

  • Deacon

   Het is triggeren. Schei uit met zeiken. Als mensen er wat over te zeggen hebben kijken ze toch ook massaal. Je hoeft niet te kijken hoor. En vele rijke beroemde snobs zijn hun voor gegaan en hier hoorde je niets over

 2. Heleen

  Schaamteloze lui, die Meilands! Geen enkele empathie! Waarom, in godsnaam, moeten we die lui voorgeschoteld krijgen??

 3. Het zijn domme mensen ik woon in een klein huisje kan gelukkig worden van de kleine dingen bloemetjes die uit de grond schieten mijn hondje terwijl ik ook zorgen hebt klagen zijn ze de besten het is nooit goed bij ze hun tijd komt nog wel ze worden nu al uitgekotst

 4. Janet

  Die gillende Keukenmeid moet eens bedenken voordat hij asociale gesprekken gaat voeren tegen een mevrouw in de bijstand hoop dat Karma hem snel komt opzoeken dat stuk Nageboorte

 5. Bij-stander

  Wagelijke lui , lagen ‘snachts in eigen bed/huis hoorde ik , trokken ’t anders niet . Voelen Enorm mee (gilletje Martien) , Flikker toch op , €35.000 per aflevering , schenk die dan aan de Voedselbank , voel dan écht mee ? Fake-lui !!

 6. Henk

  Mensen moeten niet zo zeuren,laat ieder zijn eigen manier van leven doen.het

 7. Jan Kleinnagelbrink

  Schandalig nepprogramma Ofschoon, wel passend, die hele familie is duizend keer nep! Niks is echt !

 8. Kok

  Zijn ze ook in een kasteel begonnen? Ik in een inwoning en dat was al moeilijk in de jaren 60.het stijgt hun een beetje naar de bol.mensen van nu zouden dolgraag zo,n woning hebben.niet te krijgen dus.

 9. Danny rogiers

  Meilandjes zijn mediagek!!!dat ze hun inkomsten van programma aan hulpbehoevenden storten

 10. Minie

  Haal die lui van de tv.De Moll moet eens een programma maken met arme mensen of neem eens een oudere iemand die van de AOW tje moet leven. Nee mij zien ze daar niet op die zender.

Geef een reactie