Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Schandalig: de exorbitante uitgaven van Willem-Alexander en Maxima!


De Nederlandse koning Willem-Alexander is flink aan het cashen! De Belgische pers heeft onthuld dat het Oranjehuis tot een van de rijkste koningshuizen van Europa behoort. Volgens royalty-expert Jo De Poorter van Gazet van Antwerpen heeft de koning een persoonlijk vermogen van maar liefst 47 miljoen euro en dat blijft maar groeien…

Maar wat doet het vorstenpaar eigenlijk met al dat geld? “Luxe kopen”, aldus Jo De Poorter. “Ze hebben Paleis Huis ten Bosch voor een fortuin laten renoveren en het gezin leeft in weelde in Den Haag.” Daarnaast heeft de koning in 2020 ook nog eens een hypermodern jacht van 2 miljoen euro gekocht voor leuke uitjes op het water rond de Peloponnesos. En dat is niet alles, want de koning bezit ook nog een luxevilla in Griekenland met een eigen privéstrand. Jo De Poorter onthult: “Voor dat geld kreeg hij er ook een eigen privéstrand bij. Onze Oranjes baden werkelijk in luxe!”

Maar hoe komt het vorstenpaar aan al dat geld? De koning krijgt jaarlijks een grondwettelijke uitkering van ruim 6,4 miljoen euro op zijn rekening gestort en zijn vrouw Maxima ontvangt een toelage van 1,1 miljoen euro. Wat er overblijft na het betalen van de hofhouding en alle kosten, gebruikt het koningspaar dus voor hun eigen luxeleven.

Het lijkt er dus op dat onze koning geen genoegen kan nemen met alleen een vorstelijk salaris. Hij heeft de smaak van het luxe leven te pakken en blijft maar investeren in nog meer weelde. Is het geld van het volk wel goed besteed? Of gaat het koningshuis te ver met hun luxueuze levensstijl en kunnen ze beter elk jaar wat geld teruggeven aan de arme?

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Huis ten Bosch is rijkseigendom en gerenoveerd na het vertrek van Beatrix op kosten van de staat!