Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Het schokkende ultimatum van Willem-Alexander: gehoorzaam of vertrek!


Het was een uitspraak die Nederland schokte: “Als mijn toekomstige vrouw niet geaccepteerd zou worden, zou ik afstand doen van de troon.” Maar de vrouw die Willem-Alexander dichter bij de troon bracht, was juist degene die hem veranderde. “Op het moment dat hij Maxima leerde kennen, is hij veranderd”, onthult koningshuisverslaggever Sam Hoevenaar in de Belgische krant ‘Gazet van Antwerpen’.

Willem-Alexander en Máxima ontmoetten elkaar in april 1999 tijdens de Feria de Abril in Sevilla, Spanje. Na een langeafstandsrelatie van twee jaar verloofden ze zich op 30 maart 2001. Het huwelijk vond plaats op 2 februari 2002 in Amsterdam en werd uitbundig gevierd door het Nederlandse volk.

Echter, Máxima’s vader, Jorge Zorreguieta, was onderdeel van een militair regime dat in de jaren ’70 in Argentinië aan de macht was en verantwoordelijk werd gehouden voor grove schendingen van de mensenrechten. Dit bracht veel kritiek en controverse met zich mee, aangezien Willem-Alexander het voornemen had om koning te worden en zijn vrouw Máxima koningin. Er werd druk op het paar uitgeoefend om af te zien van de deelname van Zorreguieta aan de bruiloft en het koningschap.

Uiteindelijk werd er een compromis gevonden en werd Zorreguieta niet uitgenodigd voor de inhuldiging van Willem-Alexander, maar wel voor het huwelijk. Naar verluidt heeft Willem-Alexander zich ingezet om zijn aanstaande vrouw te steunen en haar vader te helpen om de situatie uit te leggen. Dit heeft hem waarschijnlijk dichter bij Máxima gebracht en haar geholpen om haar plaats in de Nederlandse koninklijke familie te vinden.

Volgens Hoevenaar past Maxima perfect in de rol van koningin en heeft ze Willem-Alexander geholpen zijn lot als toekomstige koning gemakkelijker te accepteren. Maar er is meer. “Ze vult hem ook aan. Willem-Alexander heeft iets ongemakkelijks over zich. Zij compenseert dat door haar zuiderse warmte, door allervriendelijkst en allerhartelijkst te zijn.”

Het is duidelijk dat Maxima de drijvende kracht achter Willem-Alexander’s verandering is geweest.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties