Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Caroline van der Plas is kapot van verdrietFractievoorzitter Caroline van der Plas van de BBB partij gaf in de tweede kamer een betoog over een fout in het zorgsysteem. Hierbij hield ze het zelf niet droog en barsten in tranen uit.

Caroline van der Plas heeft sinds dat ze in de tweede kamer zit veel sympathie opgewekt bij de mensen. Haar partij doet het dan ook extreem goed in de peilingen en zou zomaar eens de tweede partij van Nederland kunnen worden als er vandaag verkiezingen waren.

In 2019 verloor Caroline haar man aan alvleesklierkanker. Door een fout met betrekking tot gegevens uitwisselen tussen ziekenhuizen kon haar man zijn chemokuur pas veel later krijgen. Wellicht had hij nog wat langer geleefd als dit niet gebeurd was.

Caroline zei er met tranen in haar ogen het volgende over:

. “Ik heb een tijdje getwijfeld of ik het voorbeeld dat ik nu ga noemen, moet noemen, omdat ik niet zeker weet of dit te maken had met het gebrek aan gegevensuitwisseling. Maar het zou ook kunnen van wel, en dat heeft tot heel veel leed geleid. Ik ga het voorbeeld wel noemen, en het is een persoonlijk voorbeeld.”

“In juli 2019 kreeg mijn man een doodsvonnis. Alvleesklierkanker met uitzaaiing in het buikvlies. En hoewel er geen hoop was op genezing, wilde hij toch een chemokuur. Wanneer je hoort dat je doodgaat, grijp je alles aan om het leven langer te laten duren, en ik snapte dat wel. Ik wilde hem zelf ook graag wat langer bij me houden. Vijf weken na de diagnose zou de chemo beginnen. We melden ons in het ziekenhuis, gespannen en kapot van verdriet, in een wereld die niet meer van ons was.”

“Vlak voor het infuus werd aangelegd werd er gevraagd of mijn man was geprikt om te controleren of hij een bepaald enzym bij zich droeg. Ze miste een lab uitslag. Hoe kwam dat? Gebrek aan onderlinge communicatie?

“Maar wat ik wel weet is dat ik toen dacht: ‘Waarom ziet men dit pas op de dag van de chemo, en niet eerder?’”

“Wat ik wel weet is dat mijn man na het ter plekke bloedprikken weer naar huis kon, want de uitslag was pas over een week. Wat dit met mijn man deed is heel moeilijk om uit te legen. Het was weer een week verder, terwijl zijn tijd nog maar zo kort was. Wéér een week waarin de sluipmoordenaar in zijn lichaam verder kon woekeren.”

 “Drie weken later overleed mijn man. In totaal had hij nog maar negen weken geleefd na de diagnose.” 

Deel deze juice!
 1. Hennie

  Lieve Mevrouw vann der Plas
  Ik heb met tranen in mijn ogen het bericht gelezen van Uw persoonlijke verdriet.
  Ïk wens U veel sterkte en kracht.
  En heb diep respect voor U
  Lieve groet
  Hennie

 2. Anna

  Kan dit volkomen begrijpen dat zij hiervan van slag is .Er worden zoveel fouten gemaakt en men begrijpt niet dat dit vreselijk veel pijn en verdriet bij de patient en de familie veroorzaakt.Heb dit onlangs zelf in mijn familie meegemaakt.

 3. Monique

  Ohhhhhh wat erg,
  Ja miscommunicatie, nou dat is overal de schuld van.
  Ik wens u veel sterkte, 9 weken na diagnose, vreselijk

 4. Joop

  Er is niet één verpleegkundige die bewust fouten maakt. De grootste vijand van elke zorgverlener is het burocratische systeem wat we hier hebben. Dit dankzij de politiek met de bezuinigingen en vooral dankzij de zorgverz(i)ekeraars die overal met de rekenmachine klaarstaan om zoveel mogelijk te besparen en daarmee alleen ruimte laten voir het goedkoopste van het goedkoopste.

  • Appie Wassing

   Jammer dat deze mensen die de oorzaak zijn het niet zelf aan de lijve onder vinden dan spraken ze wel anders. Het is toch ongehoord dat zij met eigen voorbeeld naar voren moet brengen . Maar wat is het resultaat we heffen het glas doen een plas en het blijft zoals het was. Triest diep triest we wensen haar veel kracht om hier aan te werken.

   • Rebecca

    Ongelooflijk triest …. ook een gevolg van de SoftChip maffia? …. SoftChip blijkt heel veel doden en onnodig veel leed op z’n naam te hebben door hun slechtwerkende software systeem in ziekenhuizen, waar ze zelf niet eens verstand van hebben… en het scheelt ze niks als er door hun slechtwerkend systeem mensen komen te overlijden! De overheid heeft zelf de weg vrij gemaakt voor deze cowboycultuur op gebied van geldgraaiende verzekeraars, software maffia dat ziekenhuizen de kop kost, politici met hun mondkapjeshandel en ‘kruimeldieven’ die eenvoudig rijk worden met zorgfraude… en alle oplopende kosten wordt telkens verhaald bij de burger…. als je het overleeft… sterkte mevrouw van der Plas…. sterkte iedereen…

Geef een reactie