Het laatste showbizz nieuws

Johan Derksen, Shownieuws

Vandaag Inside gecanceld na uitspraken Johan Derksen over Israël


In de Vandaag Inside aflevering van gisteren deed Johan Derksen een reeks heftige uitspraken. Het conflict in het Midden-Oosten beroert niet alleen de gemoederen op internationaal vlak, maar ook in de studio van ‘Vandaag Inside’ ging de discussie erover los.

Johan, nimmer bevreesd om een schokgolf te veroorzaken, opende met: “Ik vind dat we slaafs achter de Joodse gemeenschap aan lopen”. Zijn kritiek op de sympathiebetuigingen aan Israël, inclusief het halfstok hangen van de Israëlische vlag, strooide zout in de wonden van een al gevoelig onderwerp.

Het tumult bereikte zijn piek met Johans harde uitspraak: “Natuurlijk is het erg, natuurlijk is het erg, maar we moeten ook niet vergeten dat de Joden er wel een beetje om gevraagd hebben, want die Palestijnen zijn echt als honden behandeld.” Bewust van de impact vervolgde hij: “Ik denk niet dat Nederland me dit in dank afneemt.”

De beschuldigende vinger naar Israël wees onverschrokken verder toen hij zijn standpunt duidde: “Wat Israël nu doet met zijn reactie, vind ik ook terroristisch. (…) Vergelden is een net woord voor terrorisme. Als je geen militaire doelen aanvalt maar burgerdoelen, dan zijn het oorlogsmisdaden.”

Voortbordurend op het thema van slachtofferschap en agressie, stelde hij: “De Palestijnen worden net zo zwaar getroffen als de Israëli.” En: “Je moet wel even verder denken hoe dat tot stand gekomen is, want dat heeft Israël toch echt zelf op zijn geweten.”

Het ging helemaal los op Twitter na deze uitspraken van Johan Derksen. Leon de Winter, een bekende schrijver, haakte af: “Je lult als een kip zonder kop, Johan. Je hebt geen feitenkennis, en wat jij denkt wat feiten zijn, is bedrog. Jammer, daar gaat mijn favoriete programma.”

Voormalig CIDI-directeur Ronny Naftaniel braakte zijn ongenoegen uit over Derksen: “Hoe lang mag deze vent nog onze tv vervuilen? Het is om te kotsen zoals hij de Joden de schuld geeft van de massaslachtingen door Hamas, naar het voorbeeld van IS.”

Ook Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe reageerde fel: “Wordt het niet langzamerhand tijd om Johan ‘de Joden hebben erom gevraagd’ Derksen van de buis te halen?” En Shownieuws-ster Guido den Aantrekker constateerde ofwel seniliteit of een tragisch acteerwerk bij Derksen.

Terwijl sommigen politici opriepen de talkshow te mijden, schonk DENK-prominent Tunahan Kuzu een uitzonderlijke pluim aan Johan: “Amusant om te zien dat de bubbel die het vaak hartstochtelijk eens is met Johan Derksen, hem nu affakkelt en verguist vanwege zijn voortreffelijke analyse over het lot van de Palestijnen.”

Johan, de man van het uur, liet de ophef onaangedaan van zich afglijden. “Dat had ik ook verwacht, maar het is mijn mening. Er wordt net zoveel leed aangedaan aan de Palestijnen als aan de Israëli,” counterde hij de kritiek.

Tafelgast Özcan Akyol poogde enige nuancering aan te brengen: “Gaat het misschien niet íets te snel? Je ziet die jonge mensen weglopen van het festivalterrein, ze worden ontvoerd en meegenomen.” Waarop Johan vasthield aan zijn standpunt: “Ja, maar die situatie doet zich op de Gazastrook net zo voor. (…) Ik las toevallig vandaag dat al 125 duizend Palestijnen de dood hebben gevonden bij deze incidenten. Door de jaren heen.”

Bekijk hieronder het fragment terug waar het om ging.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schandalig van Derksen om zo’n vreselijke uitspraak te doen over Joden.
Hij moet zich neutraal opstellen als het over politiek gaat. Nu krijgt hij de hele Joodse gemeenschap ,en regering over zich heen.
Het lijkt wel of hij seniel aan het worden is .
Ik vind het vreselijk wat er gebeurt is , Israël werd wel onverwachts aangevallen door Hamas.
Met zo veel doden te betreuren.😪

Johan is echt veel te ver gegaan met deze uitspraken hoog tijd dat hij naar huis wordt gestuurd met de boodschap: Je hoeft niet meer terug te komen!!!

Ik hou mijn hart vast voor de nasleep uit de Gazastrook .

Na deze uitspraken haak ik nu volledig af. Ik had de laatste tijd toch al mijn twijfels bij die overjarige.

hij word toch niet weg gestuurd Talpa vind kijk cijfers belangrijker dat de uitspraken van die ouwe zak

Dan hoop ik dat de kijkers nu massaal bij VI afhaken. Dan moeten ze die ouwe mafklapper wel een enkeltje naar Grolloo geven.