Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Koninklijke oorlog: Beatrix botst met temperamentvolle kleindochter Alexia


Er lijkt onrust te heersen aan het Koninklijke hof nu er geruchten opduiken over een mogelijke ruzie tussen Prinses Beatrix en Prinses Alexia. Een oude uitspraak van Beatrix zorgt voor commotie en doet de vraag rijzen: is er spanning tussen de grootmoeder en haar kleindochter?

Terugkijkend op het verleden herinnert men zich nog levendig de felle paleisruzies die ontstonden toen Willem-Alexander zijn hart verloor aan Máxima. Koningin Beatrix, die haar zoon liever had zien trouwen met een meisje van adel dan met een ‘gewoon burgermeisje’ met een politiek omstreden vader, had haar bedenkingen. Echter, langzaam maar zeker veroverde Máxima niet alleen het hart van Willem-Alexander, maar ook dat van haar strenge schoonmoeder.

Beatrix stond aanvankelijk kritisch tegenover Máxima’s ‘frivole en temperamentvolle’ karakter, en nu lijkt het erop dat prinses Alexia diezelfde eigenschappen heeft geërfd. Dit zou mogelijk kunnen leiden tot nieuwe conflicten binnen het paleis. Toch herinnert men zich hoe Prins Claus destijds een sleutelrol speelde in het verzoenen van Beatrix en Máxima. Hij was immers dol op zijn schoondochter, en dat had een opvallende invloed op Beatrix.

Onder de betovering van Máxima’s charme besefte Beatrix dat haar schoondochter een uitzonderlijk talent had om mensen voor zich te winnen. Hierdoor werd de eens strenge koningin zelf losser en minder formeel. De band tussen Beatrix en Máxima bloeide op, en tegenwoordig zien we hen tijdens officiële bezoeken hartelijk met elkaar omgaan. Maar achter de Koninklijke façade kunnen er nog verborgen intriges spelen.

Het is mogelijk dat Beatrix moeite heeft om het temperamentvolle karakter van Máxima terug te vinden in prinses Alexia. Misschien is ze milder naar haar kleindochter dan naar haar schoondochter, of wellicht heeft de voormalige koningin zichzelf met de jaren ook mildere normen aangemeten. De band tussen Beatrix, Máxima en Alexia blijft voor intriges zorgen aan het Koninklijke hof.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Maxima beslist niet blij met informant pr.Claus? Dankzij alzheimer-patient verrast Willibrord Frequin geirriteerde Maxima op 29 nov. 2000 met bosje bloemen voor deur v. haar onderduik adres in Brussel ?

ze moet niet zeuren laat dat kind zelf bepalen wat ze wil dat hoef oma niet mee te bemoeien