Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Jack van Gelder beschuldigd van wangedrag bij vrouwelijke collega’s


De Volkskrant maakte gisteren bekend dat ze aan een artikel werken over grensoverschrijdend gedrag op de redactie van NOS sport.

Jack van Gelder heeft jarenlang als presentator gewerkt bij NOS sport en was gisteren te gast bij de talkshow HLF8. Daar deed Jack een aantal opvallende bekentenissen. Het blijkt dat hij ook in het Volkskrant artikel voorkomt en voordat dit uitkomt vertelde Jack al wat hij had gedaan in HLF8.

Jack zei er het volgende over:

“Er is een collegapresentatrice geweest in 2011/2012 die mij heeft gebeld, zegt ze, en dat geloof ik, terwijl ik in bad zat. Een opmerkelijk verhaal. Die vroeg toen of ik haar mentor wilde zijn en toen zou ik de opmerking hebben gemaakt: ‘Als je bij me in bad komt zitten, prima.’”

“Nou, dat is voor mij een een grap, maar dat is voor haar behoorlijk hard aangekomen, blijkt. Ik heb daarna ook nog even met haar gewerkt. Ze is niet zo lang bij Studio Sport geweest. Later is ze ook nog bij Ziggo Sport geweest en daar spraken we gewoon met elkaar. Ik heb niets, maar dan ook helemaal niets gemerkt.”

“Nu begreep ik via de journalist van de Volkskrant dat het bij haar hard is aangekomen en dat ik een soort icoon voor haar was. Ze werd zo geraakt dat het haar heel erg heeft gekwetst.”

“Misschien is het een misplaatste grap, dat kan. Ik maak wel vaker foute grappen. (…) Ik heb een DM op Twitter gestuurd: ‘Moet je luisteren, ik heb ervaren dat het bij jou helemaal verkeerd is overgekomen. Ik vind het buitengewoon vervelend, ik heb je niet willen kwetsen of afschrikken.’ (…) Ze heeft mijn excuses aanvaard.”

De presentatrice in kwestie waar het over ging is Aïcha Marghadi. Eind december 2022 plaatste ze al een pittige opmerking op Twitter onder een bericht waarin Jack zou praten over grensoverschrijdend gedrag.

Maar dat is niet alles, want er is ook een tweede incident waar Jack iemand anders heeft uitgescholden. Jack zou deze persoon een h**r hebben genoemd.

Jack zegt er in HLF8 het volgende over:

“Een h**r is misschien wat hard, maar oké. En dat is het. Dat heb ik in 2012 gezegd. (…) Ja, het liep toen een beetje hoog op.”

Tafelgast Tina Nijkamp zegt daarop:

“Iemand een hoer noemen, dat vind ik niet normaal.”

Jack:

“Nee, dat is het ook niet, maar ik weet niet of ik dat daadwerkelijk heb gezegd. Er staat ook in het verhaal: ‘Of een dergelijke term.’ Ik was ook heel boos, denk ik. Toen heb ik wat geroepen.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pure onzin, wat een zeikwijf!
Na zoveel jaar er nog geld uit willen slepen & een klacht indienen.
Hoe sneu ben je dan.
Dit was gewoon de sfeer & humor daar.
Maak een grapje terug!😆

Ze heeft groot gelijk, mannen op dit niveau (en elk ander niveau eveneens) moeten zich niet met dergelijke taal verlagen. Vrouwen dienen op handen gedragen te worden en daarnaast ook nog zeer hoog gerespecteerd worden. Het word tijd dat er in dit land een mentaliteitsverandering plaats vind, en gauw ook!

wat een gezeik over zo geval en het in 2012 gebeurt en er nu over zeiken praat over andere dingen nu word alles als wangedrag gegeven kijk om heen op straat wat kinderen roepen als er wat fout gaat word je ook uitgescholden voor h-r of h-0-m

Mensen moeten geen ouwe koeien uit de sloot halen. Wat geweest is is geweest. Punt

Het moet toch echt niet gekker meer worden in showbizzland.
Een grap moet kunnen en om daar ruim 10 jaar later over lopen te mekkeren lijkt wel erg op euro’s eruit willen slepen.
Ik mag Jack graag zien op t.v. en heb nooit wanklanken gehoord over hem.
Nederland kan voortaan beter Roddelland worden genoemd met al die flauwe kul over alles en iedereen😤

Als je nergens tegen kan, niet kan relativeren en geen humor hebt, moet je niet in een mannenwereld gaan werken.
Jarenlang bij o.a. NOS werkzaam geweest, veel humor en gekkigheid daar. Met collega’s topjaren gehad. Niet zo zeiken en preuts doen.

Dood ziek van al die verhalen van jaren terug laat het met rust het zal best wel over trokken worden .je durf nog geen knip oog neer te geven in deze wereld

Wat een gezeik weer in Nederland! Laten we hier eens mee stoppen om die enorm oude koeien uit de sloot te halen. 12 jaar geleden was alles anders alhoewel ik er wel weer naar verlang. De Volkskrant mag ook wel eens fatsoenlijk nieuws gaan maken in plaats van al deze onzin.