Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Linda de Mol uitbuitingsschandaal: stagiaires vertellen hun schokkende verhaal


Gisteren kwam naar buiten dat er bij mediabedrijf LINDA. sprake was van een ongezonde bedrijfscultuur, volgens creatief directeur Jildou van der Bijl. Maar ook stagiaires klappen uit de school. “We werden hier volledig uitgebuit”, aldus een anonieme stagiair in gesprek met Juicechannel.

Volgens de stagiair hebben ze recht op vrije dagen vanuit school, maar deze mogen niet worden opgenomen van LINDA. Bovendien krijgen ze amper begeleiding en moeten ze functioneren als volwaardige medewerkers. En dat terwijl ze overuren draaien voor slechts een vergoeding van een paar honderd euro per maand.

Maar het wordt nog erger. Door de hoge werkdruk zouden veel medewerkers een burn-out krijgen, waardoor de taken op de stagiaires neerkomen. En alsof dat nog niet genoeg is, staat LINDA. zelfs op een zwarte lijst vanwege slechte behandeling van stagiaires en een onveilige werkomgeving.

Maar het meest opmerkelijke is wellicht de taak die stagiaires kregen van Linda de Mol zelf: “Als stagiair moest je vooral de lunch halen en noten bij die ene speciale notenboer halen wanneer Linda langskwam, want die vond Linda dan lekker”, vertelt een bron. Het lijkt er dus op dat stagiaires bij LINDA. niet alleen volledig worden uitgebuit, maar ook nog eens als persoonlijke assistenten fungeren van de grote sterren.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dus met andere woorden ze worden lekker uitgebuit en misbruikt !!! Zeg tegen die uitbuiters “Commandeer je hond en blaf zelf ” !!!

Ik word hier zo gek van. Iedereen kan zomaar anoniem zeggen hoe of wat…. het lijkt mij gewoon weer zwets en gelul om iemand in kwaad daglicht te zetten… deze maatschapij is zo verrot voortaan,als het waar is is het verrot,en als het niet waar is is het ook verrot. Echt niet fijn om in deze tijd te leven,zo zijn we niet opgevoed…. echt erg tegenwoordig…

Linda is gewoon een verwaande vrouw van mij mag ze van de TV verdwijnen dan kan ze meer aandacht geven aan vieze jeroentje

Houd toch op met die waanzin. Ten eerste spreekt degene die dit artikel geschreven heeft zichzelf tegen. Eerst is het dat de stagiaires gelijkwaardig behandeld worden als de andere medewerkers en doen wat zij ook doen. Nou, reken maar dat menig bedrijf je alleen rotklussen geeft zoals filewerk van jaren of dagenlang kopiëren. En vervolgens moeten ze ook wel eens nootjes halen… Goh, wat een doodzonde zeg, dat deed ik als Office Manager bij een reclamebureau in het centrum van Amsterdam elke week! En soms ook nog wel de daaglijkse lunch en ohhhh wat werd ik toch uitgebuid zeg! Overigens ligt het geheel aan de bedrijfstak of je gelijk met de schoolvakanties vrij kan nemen. Elke stage duurt dezelfde periode en als dat niet kan, dan stop je eerder of krijg je dagen toegewezen. Een stage is om iets te leren en juist die lange vakanties horen niet bij het werkzame leven. Mijn dochter deed dans-en musical op Fontys en had ‘de pech’ dat ze én de hele zomer stage bij een musical liep, de herfstvakantie én nog met kerst- en oud en nieuw. Daarna was ze klaar, terwijl medeklasgenoten toen begonnen of nog met de stage moesten beginnen. Niet zo zeuren, als je de journalistiek in wil en al 4 jaren een hbo opleiding gevolg hebt, dan moet je in staat zijn om het grootste deel van het werk gewoon mee te doen! Papzakgeneratie!!!