Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Prinses Amalia de grond ingetrapt om haar overgewicht


De 19-jarige prinses werd eerder nog in de oudejaarsconference van Guido Weijers wat werd uitgezonden op RTL 4 hard aangepakt. Hoewel het om enkele grappen ging vonden veel mensen toch dat deze te ver gaat en dat hij haar aan het fatshamen was.

Guido vertelde het volgende over Amalia haar overgewicht in zijn oudejaarsconference:

Bij mij komt steeds vaker de vraag omhoog: zijn wij bijen? Wist je dat de nesten van bijen… Als de eitjes onbevrucht zijn, dan komen er mannetjes uit en als de celletjes bevrucht zijn, dan worden het vrouwtjes. Hè, de werksters of de koningin.”

“Maar er is maar één celletje dat uitgroeit tot koningin en dat is het celletje dat de eerste zes dagen het meest te eten krijgt. Dat wordt de koningin. Dat kun je bij Amalia ook nog wel een beetje zien.”

“Ik snap wel dat zij van de drie prinsesjes de koningin wordt, want zij heeft ook absoluut het grootste staatshoofd.”

“Maar eventjes mijn echte mening over Amalia: ik hoop heel erg dat het volkje zorgdraagt voor de koningin en dat de koningin niet bang hoeft te zijn voor het volkje.”

Fatshammen van Amalia gaat door

Maar daar lijkt het niet te stoppen, want op Twitter wordt Amalia ook continue afgemaakt om haar overgewicht. Het lijkt veel mensen vooral te steken dat Amalia overgewicht heeft en haar zusjes totaal niet.

An Vandeputte van het Kenniscentrum voor Eet- en Gewichtsproblemen is het zat en doet haar verhaal op Radio 1: 

“Ze komen niet alleen hard binnen bij Amalia, maar ook bij alle jongeren in hun groei […] Je doet daar werkelijk niemand een cadeau mee om op die manier daarover te praten. Een publiek figuur kan een rolmodel zijn en dan is dat precies voor jongeren dat je commentaar op hun lichaam geeft. Laat ons jongeren helpen zichzelf te vinden en te groeien door commentaar te geven op hun binnenkant.”

Volgens An hebben mensen met overgewicht het extra moeilijk.

“Moeilijk op alle niveaus door die invulling – de stigmatisering – die anderen voor hen maken. Hun gewicht zou te maken met hun wilskracht en een ongezonder leven. Terwijl veel factoren bij overgewicht een rol spelen.”

Laatst zetten Willem-Alexander zijn vrouw Maxima en Amalia nog zwaar voor schut.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Waarom praat men steeds over overgewicht. Moet men eerst annarectie krijgen en dat men dan zegt ach het was toch niet zo erg overgewicht. Hou daar eens mee op. Te dik of te dun het is altijd wat. Stop ermee mensen.

Ja laat ieder in z’n waarden

Herinner je de fotoos van Beatrix als ze 18 is? Volle dikke wangen, en bovenarmen als worsten. 5 jaar later is ze maatje 40. Dus, echt, amalia is over een paar jaar maatje 36, geloof me. Jullie eten toch ook bij de Big Mac…

Helemaal met u eens

@Willy
Annarectie??? Nieuw woord in de Dikke van Dale?!?

@suus gelukkig begrijp jij wel dat @willy anorexia bedoeld. Maar dat hoef niet op deze manier als reactie gegeven te worden toch? Leven en laten leven. Elkaar in zijn/haar waarde laten. 🙏

Amalia ook als je dik bent kan je je mooi kleden.

Vraag eens advies aan je ma’s assistentes.
Juist in die ontzettende wijde broeken en blousen lijk je veel forser.
Zonde mooie jurk of strakke broek met die poncho erover heen zou je er juist top uitzien!
Heb lef & omarmd jezelf en je figuur.

Veel sporten/wandelen, gezond eten, veel dansen en een lach op je gezicht maken je mooier en slanker.

Precies Sita, helemaal mee eens! Vriendin van mij met plussize kleed zich altijd heel hip en stijlvol in mooie jurken & krijgt volop complimenten. Alles kleed ook mooi en slanker af. Zij is echt een stijlicoon voor velen om haar heen. Zonde dat de kids zoals lijkt geen stylingadvies krijgen.🥴

Haha anarectie😂 bedoel je misschien anorexia?!?

Ik word hier kots misselijk van we zijn niet allemaal fotomodel en die vind ik te mager en bovendien laat iedereen in zijn waarde de één heeft nu eenmaal meer aanleg om wat sneller aan te komen dan de ander ik vind onze prinsessen prachtig!!!

Helena..overdrijven is ook een vak!
Tussen maat 34 en circa 46/48 zit wel een heel groot verschil.
Niemand zegt dat ze op een topmodel moet lijken.
Gewoon een gezond figuur & uiterlijk zou iedereen haar gunnen. Als zij zon 15 kg afvalt en maat 40/42 heeft ziet ze er al veel beter en representatiever uit voor haar jonge leeftijd.

Alles Blokkeren

N nu laat iedereen zich eens schamen om zo’n jonge vrouw te vernederen met haar mooie figuur , we zijn toch niet allemaal het zelfde ( gelukkig ) niet .
Houd er over op het is nu klaar vinden jullie ook niet ?????

Amalia is zo’n mooie meid en heeft ook nog n goed brein, vele van de opgespoten huppeltrutjes kunnen met recht STIKJALOERS op onze Amalia zijn. 👍👍mooie Amalia.

Er zitten altijd twee kanten aan het verhaal. Mij maakt het persoonlijk niets uit of Amalia een beetje baby vet heeft. Ik zie voornamelijk een jong meisje dat van zichzelf al een zware bouw heeft en die totaal nog niet op haar gemak is, die verplicht een dansje moet maken en zich totaal geen houding weet te geven. Een meisje dat ze een oma jurk aantrekken om de extra pondjes te verhullen en die totaal zichzelf niet kan zijn. Die haar lange haren nog gebruikt om achter weg te kruipen.Maar, de mensen die nu zo kwaad zijn dat over Amalia gezegd word dat ze te dik is stemmen op partijen die suiker tax willen invoeren. De deugers.

Al dat commentaar op haar figuur is puur pesterij en dat m.oet nu echt eens stoppen
Er lopen heel veel jonge vrouwen rond die een maatje meer hebben
Maar die krijgen hopelijk niet al deze negatieve reacties over zich heen.

De buitenwereld heeft altijd een mening .
Ze denken dat alles weten .
Je kunt overgewicht hebben maar dat kan ook medisch zijn ik heb zelf ook overgewicht dat kom dat ik een rolstoel zit .
ik kan niet lopen zoals iedereen.
ik kan niet als iedereen wandelen in het bos of aan het strand.
Fietsen kan ik ook niet
Dus ik beweeg niet zoals een gezond mens .
En ik heb medicatie waar ik dik van word .
De mensen. Moeten naar zichzelf kijken voordat ze een oordeel over anderen hebben.
Dus mensen kijk naar je zelf!!!!!!!!

Vervelend voor zo’n jong meisje als dit je genen zijn. Ma mooi, stralend, zelfverzekerd, spontaan en slank. Amalia als een soort moeke ernaast. Heel casual en saai gekleed met wijde kleding.
Heel sneu.

Ik heb respect voor onze mooie kroonprinses
En stop met deze vreselijke opmerkingen
Als je zo mager als een visgraat bent als of dat mooi is bah

Ze is inderdaad aan de stevige kant, wat ze zelf heel goed zal weten (kijk naar oma en papa), maar wat ik erger vind, is dat de stylist die ze hoogstwaarschijnlijk heeft haar kleed zodat ze nog veel zwaarder lijkt. Waarom geen betere afkledende kleren en alleen maar kleding waardoor ze veel dikker lijkt.

Ze heeft de bouw van haar vader, die was ook een beetje mollig, ik vind haar trouwens een mooi en lief koppie hebben, niks mis mee. Ik snap niet waar de mensen zich druk om maken, als ze maar een goed en lief karakter heeft en voor het volk is en niet alles voor zichzelf en har toekomstige gezin doet. Dat lijkt mij het belangrijkste.

Meiske kiest er zelf voor om in de openbaarheid te vertoeven. Wordt dik betaald van onze belastingcenten waar ze zich tonnetje rond van gegeten heeft. Beledigingen gaan te ver maar concluderen dat ze overgewicht heeft is de waarheid en daar moet ze ook maar tegen kunnen en anders een ander beroep kiezen. Ik vind haar ook niet mooi maar uiteindelijk gaat het bij de mens om het karakter.

Ik ben het helemaal eens met Mara.

Eerlijk is eerlijk voor iemand die alles krijgt en nooit zorgen hoeft te maken of energie of je (kinderen) schoolbijdragen wel kan betalen zou wat minder eten wel zo netjes zijn.

Ik lees hier alleen maar reacties alsof jullie allemaal weten waar haar lichaamsbouw vandaan komt. Lekker veel eten.
Maar volgens mij kan je ook deze lichaamsbouw krijgen door een slecht werkende schildklier. Daar hoor ik niemand over.
Is er een arts die dit leest en dit kan bevestigen ?

Wat ik niet snap is haar moeder.
Maxima mooi en strak en modern gekleed laat toe dat haar dochter in oma kleren verschijnt.
Amalia heeft een mooi koppie, laten de stylisten en haar moeder daar de nadruk op leggen.
Maxima zorg dat je dochter(s) iets meer stralen dan u.
Amalia doe wat meer je eigen zin, je zusters kunnen het ook. En als je werkelijk konining wilt worden zorg dan dat je wat meer in nederland jezelf laat zien. B.v op 4 mei zeker aanwezig zijn .

Prima dat Amalia niet meer dik genoemd mag worden. en daar ben ik het helemaal mee eens. Maar, is dat omdat ze prinses Amalia is? Is iedereen ook zo aardig tegen dat dikkertje in de sportschool of op de tennis vereniging? Daar wordt dan ook niet meer stiekem achter haar rug om gelachen omdat ze net niet uit haar jurkje barst?

Wat is het toch gemakkelijk om via de digitale weg je ongenoegen te uiten. Ik heb het idee dat hier ontzettend veel mensen jaloers zijn.
Ik zou niet graag in de schoenen van Amalia staan. Al die shit die je over je heen krijgt, het loopt de spuigaten uit.
Mensen houd jullie zelf eens een spiegel voor en kom dan tot de ontdekking dat niemand perfect is. Ook jullie niet en ook Amalia niet.