Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Claudia de Breij haalt hard uit naar Matthijs van Nieuwkerk


Claudia de Breij heeft korte tijd zelf een aantal dagen in de week het tv-programma De Wereld Draait Door gepresenteerd als Matthijs niet kon. Dus je zou denken dat zij Matthijs wel heel goed moet kennen en ze op de hoogte was van hoe het er op de redactie aan toe ging.

Claudia heeft lang geen enkel commentaar gegeven op vragen over Matthijs, maar toen ze gister aanschoof aan tafel bij Eva Jinek kon ze geen kant meer op. Eva vroeg haar dan ook wat zij ervan vindt en of ze ooit wat gemerkt had aan Matthijs.

Het gesprek ging als volgt bij Eva Jinek.

Claudia:

“Natuurlijk vind ik dat verachtelijk, verschrikkelijk, schandalig en alles. Hoe kun je iets anders daarover zeggen? Wie moet je iets bewijzen door te zeggen: ‘Erg is dit, hè’? Dit is afschúwelijk!”

“Het bizarre vind ik dat als je terugkijkt, maar dat geldt ook voor mensen bij The Voice etcetera, dat je denkt: ja, die sfeer was altijd súper uptight, maar dat zag je toen als: er wordt hier op het scherpst van de snede… Het is hier ook wel relaxed als gast, maar het is nooit súperrelaxed. Tv is nooit heel relaxed backstage.”

“Ja, dat daar dit aan de hand is… Ja, ik ben geschrokken van de voorbeelden en eigenlijk nog meer van de gesprekken die ik daarna ook heb gevoerd. De krant was heel schokkend, maar als mensen je dingen zelf vertellen, dan sla je helemaal steil achterover.”

Eva:

“Was je verbaasd? Matthijs kende je ook wel goed.”

Claudia:

“Ja, ik was daar zeer verbaasd over, ja. Vooral het grenzeloze ervan, want ik ken hem als een… Nou ja, jij kent hem ook, toch?”

Eva:

“Ik ken hem als gast die aanschuift en hij is ook wel eens bij mij te gast geweest.”

Claudia:

“Ik bedoel – dat is ook het moeilijke: ik heb veel aan hem te danken, hè? Ik heb op veel mooie momenten muziek kunnen maken daar enzo, maar dat onbeheerste is volgens mij ook wat het heel eng maakt als redacteur, want dat zie je dus niet van de buitenkant. Die grilligheid moet het enge zijn geweest. Daar had ik geen idee van, nee.”

Medegast Caroline van der Plas heeft kritiek en vindt dat Claudia heel selectief verontwaardig doet:

“Kijk, toen Johan Derksen zo’n verhaal vertelde… Nou, echt iedereen stond met de kop vooraan om het te veroordelen en er schande van te roepen. Ik vind het altijd zo’n selectieve verontwaardiging.”

Claudia:

“Ik kreeg deze kritiek veel, maar mensen verzinnen ook vaak wat er is gebeurd, want over Johan Derksen… Ik zat toen toevallig bij Khalid & Sophie voor iets anders, maar ik heb toen gezegd dat ik het belachelijk vond dat al die theaterdirecteuren ineens zo schijterig waren om die voorstelling van hem terug te trekken.”

Claudia wil nog even haar gram halen, omdat ze het opnam voor Johan Derksen en geef Matthijs nog even een sneer.

“Maar dat maakt ook niet uit, daar hoef ik geen medaille voor. Johan Derksen zat er twee weken later weer en Matthijs van Nieuwkerk zien we denk ik nooit meer terug.”

Caroline:

“Misschien ook zelf door zijn eigen keuze, want hij heeft ook wel alle banden verbroken.”

Claudia:

“Ik denk dat hij ook heel onhandig ehh… Dat hij dat anders had moeten aanpakken, ja.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Grappig, ik lees nergens dat Claudia ook zichzelf eva HOGER ik de TV wereld praatte.
Ach ja…… hoger.