Het laatste showbizz nieuws

Chateau Meiland, Shownieuws

De Meilandjes in de maling genomen door gemeenteVoordat de Meilandjes noodgedwongen naar hun dure villa’s in Noordwijk verhuisde woonde ze nog op hun woonboerderij in Hengelo. Het was een ideale plek voor Martien, Erica en Maxime omdat ze op het terrein alle drie hun eigen plek hadden en dicht bij elkaar woonde.

Maar de gemeente gooide roet in het eten en liet weten dat de Meilandjes geen mogelijkheid tot woonsplitsing kregen en dat Maxime niet mocht wonen in haar huisje op het terrein.

Martien en Erica waren woedend, want het besluit van de gemeente sloeg nergens op. De Meilandjes deden er niemand kwaad mee dat Maxime woonde in het gastenverblijf. Maar de gemeente week niet van hun standpunt en de Meilandjes besloten dan maar te vetrekken.

En nu maanden later blijkt de gemeente toch wel een beetje spijt te hebben van deze beslissing. De Meilandjes zorgde namelijk ook voor veel dagjesmensen die langskwamen in het dorp en dat zorgde weer voor meer omzet bij de lokale ondernemers. Nu heeft de gemeente besloten dat de mogelijkheid tot woonsplitsing voortaan veel makkelijker wordt afgegeven. Tja een beetje mosterd na de maaltijd als je het ons vraagt.

Erica heeft er inmiddels op gereageerd en laat weten dat dit een goed idee is, maar dat ze niet meer zullen terugkeren.

Deel deze juice!
 1. peter

  Ach ja ambtenaren he. Nadenken is niet hun sterkste kant. Als het te laat is worden ze eindelijk wakker.

  • GH

   Ik heb vroeger ook in Hengelo gewoond. Toen hebben we de woning ook kunnen splitsen. Dit ging niet zonder slag of stoot. Hier mag de Gemeente minder woningen bouwen. Later werden in de Gemeente meer woningen gesplitst. Ik heb het dan ook vreemd gevonden dat er zo moeilijk over is gedaan en dat vooraf dit niet door de makelaar/ notaris / Gemeente etc aan hen kenbaar is gemaakt. Hengelo is een zeer sociaal dorp, waarbij iedereen elkaar gedag zegt. Zij pasten daar goed bij. Ze zouden een goede aanvulling zijn op de toch al levendig dorpje met zijn toerisme en jaarlijkse motorrace op de varsselring. Helaas kijken de ambtenaren teveel naar de regels. Ze hadden hier meer naar het gevoel van de gemeenschap/inwoners moeten luisteren
   Het was een verrijking van ons dorpje Hengelo

 2. Rosita Blok

  Tja….

 3. Visser

  Ja stom voor jullie gemeente hengelo bezind voor je begint 🤔😂😂😂😂😂

 4. Anne-Marie

  Er is geen recht, er is slechts wet!!!
  Dat zei heer Ollie B Bommel vroeger al.

 5. Nellie

  Het wordt tijd dat er een landelijke regel komt op dit gebied. Nu staan er woningen leeg omdat daar geen woonvergunning voor wordt afgegeven. Het kan toch niet zo zijn dat je afhankelijk bent van de willekeur van de Gemeente. Wie of wat je ook bent. Dat gebeurt nu dus wel.

Geef een reactie