Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Tooske Ragas barst in tranen uitGisteren barste presentatrice Tooske Ragas in tranen uit bij Shownieuws. Zangeres Sita had een nieuw liedje uitgebracht en de single werd vandaag uitgebracht op Wereld Alzheimer Dag.

Tooske haar moeder is vorige jaar overleden aan deze zeikte en werd haar even teveel. Tooske zei hierover:

“En mijn moeder is vorig jaar overleden aan de ziekte. Ze was 69, dus veel te jong.”

Zangeres Sita wil graag meer aandacht met het liedje voor de ziekte. Sita zegt hier het volgende over

“Ik wilde iets doen ermee, dus ik heb een liedje geschreven voor haar. Ik wilde mam ook in leven houden en op een heel mooie manier beschrijven. Ze was alleen ook ziek, dus dat komt ook in het liedje voor. Dat ze dingen vergat. Dat ze uiteindelijk mij ook niet meer kende.”

Na afloop van het item bleek presentatrice Tooske Ragas in tranen te zijn uitgebarst.

“Daar zit je dan”, zegt haar collega Ronald Molendijk.

Tooske legde uit waarom ze moest huilen:

“Ja, we hebben thuis heel veel te maken met de gevolgen van Alzheimer. Voor de mensen thuis: mijn broer is in november overleden aan deze ziekte, dus als ik haar zie knuffelen met haar moeder… Maar vertel eens over dit liedje. Ja, jij mag even praten.”

De broer van Tooske, die naast Alzheimer ook het syndroom van Down had, is op 51-jarige leeftijd overleden.

“Mijn hart zal nooit meer hetzelfde zijn, maar ik vertrouw erop dat liefde sterker is dan dood. Ook morgen komt de zon weer op”, schreef de presentatrice destijds op Instagram.

 1. Annie

  Mijn man 60.mijn dochter 54
  DUS.

 2. Wendy

  Mooi initiatief, ik werk als verzorgende dag in dag uit met patienten die dementie hebben.
  Deze mensen verdienden initiatieven zoals deze om de ziekte aan te pakken.

 3. Estelle

  Tooske is niet zo professioneel op TV in huilen uitbarsten.
  Beter verwerken dit als het je nog zo hoog zit en even rust nemen en niet op TV is beter.

 4. Janna

  Ga het luisteren, mijn man heeft ook Alzheimer en Alvleesklierkanker. Het is zo’n verschrikkelijke ziekte. Fijn dat er ook op deze manier aandacht aan besteed wordt.

Geef een reactie