Utopia Nieuws ✅

Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

BNNVARA: Fidan Ekiz moet oprotten


Fidan Ekiz en Renze Klaver de twee presentatoren van de Vooravond de opvolger van de Wereld Draait Door zijn ontslagen door de omroep BNNVARA.

En dat is opmerkelijk want de kijkers waren zeer positief over dit duo en ook de kijkcijfers waren niet slecht. BNNVARA zegt hier het volgende over:

“Na twee seizoenen hebben we besloten te stoppen met de presentatie door Renze en Fidan. Zij zijn als duo met in elkaar in het diepe gesprongen, vulden elkaar goed aan en hebben het programma een eigen karakter gegeven. Dat heeft goede gesprekken en spraakmakende momenten opgeleverd, maar toch moeten we vaststellen dat het programma de urgentie mist die we zoeken.”

Renze Klaver één van de twee presentatoren heeft woeden gereageerd op Twitter. Hij zegt:

“Ik heb dit nog geen 24 uur geleden gehoord en sta nog perplex. Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand aan seizoen twee de opdracht was: meer entertainment. Wie het snapt mag het zeggen. Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen.”

Fidan heeft nog niet gereageerd maar ze schijnt echt laaiend te zijn. Het gerucht gaat zelfs dat ze is ontslagen, omdat BNNVARA gaat samenwerken met omroep Zwart en Fidan zou te kritisch zijn op deze nieuwe omroep en op Akwasi één van de oprichters van de omroep.

De nieuwe presentatoren voor het programma De Vooravond zijn ook al bekend gemaakt. BNNVARA zegt hier het volgende over:

“Daar zal met een andere invulling en met de afwisselende presentatie door Sophie Hilbrand en Khalid Kasem, nog meer de focus op komen te liggen. Geen duo dus, maar één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt.”

Khalid Kasem kent u vast nog wel als advocaat met volgens het openbaar ministerie een dubieuze rol in de zaak Tahgi.


13 Reacties

 1. Trudy Jongbloed

  Wat een bullshit, ik ga mijn lidmaatschap opzeggen bij BNN Vara en ik ben echt al heel lang lid, een zeer teleurgestelde kijker uit Strijen

  • Jan

   Zo zoetjes aan wordt het steeds duidijker waar dit naar toe gaat, mensen wordt wakker want de wereld is vol bedrog!
   Wat betreft BNN Vara heeft na deze actie wat mij betreft volledig afgedaan, eerlijke integere mensen het bos insturen, bah!!

   • Thea

    Dus dat wordt geen Vooravond op 1 meer kijken!!!!!
    Vreselijk jammer dat Yldis en Rense op deze manier ontslagen zijn!!!!

 2. Jan Bennink

  Vond het programma het tweede seizoen ook heel erg achter uit gaan. Keek er nog weinig na. Samenwerking met om ’t op zwart betekend dat ik na 50 jaar bedank als lid als dat waar is. VARA moet een eigen gezicht houden.

 3. Hugo de Bruin

  BNN/VARA zijn volgens mij de weg een beetje kwijt hebben geen enkel benul van de publieke opinie eerst al zwak met op 1 en nu een foute beslissing over de vooravond dus in het geheel niet meer afstemmen op npo1

 4. Nel Lassooij

  Wat een idioot actie ik genoot van beiden

  • Pauline

   Zeer jammer ik vond het best leuk, vrolijk en met een eigen mening. De samenwerking met omroep zwart zie ik niet zitten

 5. Gerard van Hulst

  WTF is de VARA ?
  Ben er gelukkig nooit lid van geweest, en dat gaat nooit gebeuren ook.
  Ik zie Fidan Ekiz graag op de TV.
  Ik zet de VARA nu op zwart 👍👍👍

 6. Jos

  Dat is dus een zeer domme beslissing om de Vooravond te schrappen. Renze en Fidan zijn een leuk stel.
  Ik ben fan van Fdan.

 7. Jeanette Vijfschaft

  Ik zit er ook hard over na te denken om mijn lidmaatschap van BNN/VARA op te zeggen omdat de goede programma’s van de buis afgehaald worden en er pulp voor terug komt!

 8. HB

  De VARA haan dient een links geluid te kraaien , indien iemand dit niet doet vliegt hij/ zij eruit.
  Dit ziet men ook in de uitslag van de verkiezingen, links heeft verloren maar men doet er alles aan om toch links in de regering te krijgen.

 9. Swanborn

  Vind het schandalig keek iedere avond naar dit duo vond ze geweldig naar die andere 2 ga ik niet meer kijken en ik hoop heel veel mensen met mij 😡😡😡😡

Plaats reactie