Schandalig hoe de 30-jarige Ferry Doedens gisteren zijn moeder toespreekt op de televisie. Ferry Doedens kennen we natuurlijk allemaal van zijn rol in GTST. Hij is daar al een paar maanden geleden op staande voet ontslagen omdat hij zich misdragende. Hij heeft zijn carrière als acteur dan ook inmiddels ingeruild voor het verkopen van zijn lichaam.

De moeder van Ferry genaamd Annie is echter helemáál niet zo blij met Ferry’s nieuwe carrièremove, vertelde ze gisteren. Ze werd een paar maanden geleden ingelicht over zijn carrièreswitch. Ze zegt hier het volgende over:

“Ja, vreselijk. Ik vond het zó erg.”

Daarop reageert Ferry zwaar geprikkeld:

“Zullen we dat vreselijk er heel even uit halen? Dankje. Iets dichterbij alsjeblieft. Voor het shot.”

Moeder Annie reageert verbaasd.

“Dus ik mag niet vreselijk zeggen?”

Ferry daarop:

“Zeg dan: ‘Ik vond het wel even wennen.’ Niet vreselijk. Dat wil ik er niet in.”

Daar is Annie niet van gediend.

“Dat wil ik niet. Dat jij mij de woorden in mijn mond wil leggen wat ik moet zeggen.”

Ferry:

“Dat is omdat ik het er niet mee eens ben.”

Annie:

“Nee, oké, maar ik ben het met sommige dingen van jou ook niet eens, maar dat wil je dan liever niet horen. Het is niet echt kritiek, maar opbouwende kritiek, omdat ik dan zeg: ‘Dit had je beter zo kunnen doen of zo.’”

De moeder van Ferry was dagenlang kapot van het nieuws over de nieuwe carrière van haar zoon. Ze zegt hier het volgende over:

“Nee, ik vond het niet fijn om te horen. Ik ben er ook echt wel dagen beroerd van geweest. Dat mag je echt wel wezen. Ik vond het echt niet fijn. Ja, het is totaal een andere wereld en ik dacht gelijk: o jé, daar gaat zijn carrière. Goede Tijden was toch echt jouw leven. Het was twaalf jaar van je leven. Ik zag het helemaal instorten voor jou.”

Ferry:

“Wat deden de reacties van vrienden en vriendinnen met jou?”

Annie:

“Ja, dat is niet fijn. Het is niet fijn. Kijk, bij Jinek kwam het zo naar voren alsof ik het gelijk omarmde. Dat was natuurlijk niet zo. Maar ja, ik zag gelijk ook weer die naam achter jouw naam staan, en dan denk ik: dat wordt zijn hele leven weer opgerakeld. Dat jij daar nu inkomen uit hebt is natuurlijk goed, maar ik heb toen gezegd: ‘Het is al gebeurd en maak er dan ook maar het beste van.’”