Gisteren melden wij dat de inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft ingegrepen en dat Claire niet meer dan 5x per jaar op tv mag verschijnen. Ze zal dus niet meer te zien zijn in de Meilandjes.

Vandaag reageren ook Maxime Meiland en de woordvoeder van Talpa hierop. Maxime Meiland zegt hier het volgende over:

“Ik vind het heel erg jammer dat Claire niet meer zo vaak in beeld mag. En het is vooral heel erg lastig, want wij draaien gewoon echt reality. Ze is gewoon bij ons thuis. Het is een hoop gedoe.”

De woordvoeder van Talpa zei dit:

In Chateau Meiland volgen we het echte dagelijkse leven van de familie Meiland waar Claire natuurlijk deel van uit maakt. Het zou heel onnatuurlijk zijn om haar buiten beeld te houden. Claires welzijn staat te allen tijde bovenaan en het is altijd onze intentie om ons aan de geldende regelgeving te houden. In dit geval blijken deze regels minder geschikt voor realityprogramma’s zoals Chateau Meiland.”

Op dit moment zijn we in goed overleg met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het in beeld brengen van Claire. We gaan ervan uit dat we hier met elkaar goede afspraken over kunnen maken zodat Claire als gezinslid te zien blijft in het programma.”