Maxime Meiland kreeg Claire toen ze pas 21 jaar was. In een interview zegt Maxime hier het volgende over:

“Mijn moeder heeft altijd gezegd dat ik moet doen wat goed voor mij voelt. Maar mijn vader en zus waren er erg op tegen. Ze vonden me te jong en dachten dat een baby mijn leven zou verpesten”, vertelt ze over die periode. “Papa heeft twee weken niet tegen me gepraat terwijl hij naast me woonde.”

Maxime had een afspraak gemaakt bij de abortuskliniek, maar ging uiteindelijk toch niet.

“Bij de tweede keer ging de mevrouw van de kliniek kort uitleggen wat een abortus inhield. Ze zei dat ik het hele weekend onder begeleiding thuis moest blijven, omdat ik zo erg zou bloeden. Toen kwam het besef: wat ben ik eigenlijk aan het doen? Waarom zou ik een kind weghalen? Dat voelde opeens zó slecht”.

“Hij de vader van Claire wilde meegaan naar de kliniek om mij te steunen, maar toen ik besloot om het kind niet weg te halen, was het van: ‘Ik hoef je niet meer te spreken, doei”.