View this post on Instagram

Hier een bericht van het Borsthaar Liberation Front. (Met het risico dat ik gecancelled word door de wax in-wax out-puristen, uiteraard.) Wij zeggen: borsthaar matters. (Met het risico dat ik me nu met ‘matter’ een beladen term toe-eigen, die voorbehouden is aan werkelijk belangrijke ‘matter’.) Wij van het BLF zijn van het vrije borsthaar en vrijheid in het algemeen. (Met het risico dat ik mij met die universele vrijheidswens niet afzet tegen mensen met al dan niet abjecte ideeën, maar mij juist aan hun kant schaar.) Wij zingen graag met ontbloot bovenlijf hardop mee met Motownmuziek uit de jaren 70 van mensen die zelf nauwelijks borsthaar hebben, zoals James Brown! Wij van het BLF dragen mondkapjes in winkels en openbare ruimtes, voor onszelf, maar vooral voor anderen, omdat we het cool en fijn vinden om in een samenleving te leven waarin je voor elkaar opkomt. En we zijn in Nederland toch een beetje familie, met z’n allen. Maar als iemand geen mondkapje opzet, dan wurgen wij hem niet, wij schelden hem niet uit voor koekenbakker, nee: wij lachen hem vriendelijk toe vanachter ons mondkapje. Van lachen en elkaar de vrijheid gunnen word je sowieso blijer dan van elkaar schuimbekkend de maat nemen en het hoofd inslaan. Dan wordt het een hele lange winter. Heb je toch zin om iemand het hoofd in te slaan, omdat je woedend bent op alles, dat kan gebeuren, ik ben het ook weleens, niemand is onfeilbaar, hou je dan in en doe dan zoals de mensen van het Borsthaar Liberation Front: HAVE A BREAK, HAVE A KITKAT! (Met het risico dat deze tip een reeks van woedende reacties ontlokt van mensen die woedend zijn omdat ze zogenaamd niet woedend mogen zijn. Tegen hen zeg ik: wees vooral woedend, dat is ook vrijheid, maar reken niet op het BLF.)

A post shared by Beau van Erven Dorens (@beauvaned) on